Les Mas de Gigaro

De omgeving

Les Mas de Gigaro is 37 hectare groot, waardoor, afhankelijk van de ligging, elk vakantiehuis gemiddeld 1000 meter grond heeft. Vrijwel elk huis heeft uitzicht op zee en de eilanden van Hyères (Ile de Levant, Port Gros en Porquerolles).

 

Het park grenst aan een groot natuurreservaat (Cap Lardier) met fantastische wandelmogelijkheden. Les Mas de Gigaro is een onderdeel van de gemeente La Croix Valmer, dat aan de voet van het schiereiland ligt. Vanuit Les Mas de Gigaro leidt er langs de zee een weg naar het dorpje, La Croix Valmer (+/- 6 km), dan wel naar de badplaats Cavalaire (+/- 8 km). Een andere weg vanuit Les Mas de Gigaro leidt naar de schilderachtige bergplaatsjes Ramatuelle en Gassin (+/- 7 km) en naar het authentieke Saint Tropez (+/- 12 km).

 

 

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving van Les Mas de Gigaro zijn er verscheidene activiteiten mogelijk.

 

In Cavalaire en Saint Tropez zijn een aantal duikscholen aanwezig, die verschillende duikopleidingen verzorgen, dan wel duikexcursies verzorgen naar meerdere bestemmingen, zoals een bezoek aan een klif met kreeften en murenas in de rotsspleten.

 

Surfen en zeilen zijn geliefde activiteiten, daar er zeker na 15 uur altijd sprake is van een opkomende bries. Bij de baai van Gigaro is het altijd mogelijk om een surfplank te huren.

 

Voor de golfliefhebbers adviseren wij de schitterende golfbanen, Domaine de Beauvallon, de golfbaan in Sainte Maxime en de wat meer exclusieve baan in Gassin. Allen zijn schitterend aangelegd met verschillende vergezichten op het blauw van de Côte d’Azur.

 

Voor de wandelliefhebbers zijn er fantastische wandelmogelijkheden in het grote natuurreservaat, grenzend aan Les Mas de Gigaro (ca 300 hectare) en is het mogelijk om wandeltochten te maken via Le Sentier Littoral, waarbij op de gele borden de richting en afstanden goed worden aangegeven.

 

Tevens biedt de omgeving voldoende mogelijkheden om mooie fietstochten te maken, doordat er steeds meer fietspaden worden aangelegd.

 

Verder zijn er vanuit Cavalaire sur Mer dagelijks bootexcursies naar Ile de Levant, Port Gros en Porquerolles. Bezoeken naar de nabijgelegen schitterend gelegen oude bergdorpjes Ramatuelle, Gassin en Grimaud zijn aanraders met het oog op de typische Franse sfeer, de goede lunch- en dinergelegenheden en de vergezichten.

 

Bovendien zijn er natuurlijk verschillende Provençaalse markten te bezoeken in de nabije omgeving:

 

  • Saint Tropez: Op Place des Lices , wekelijks op dinsdag- en zaterdag morgen (tot ca 13.00 uur)

  • Cavalaire: wekelijks op woensdagmorgen (tot ca 13.00 uur)

  • La Croix Valmer: wekelijks op zondagmorgen (tot ca. 13.00 uur)

 

Voor kunst- en antiekliefhebbers is er ook een grote regionale kunst/antiekmarkt elke zondagmorgen de weg van Grimaud naar Sainte Maxime (D14).

 

Tot slot nog enkele handige links

 

image-1 image-1 image-1 image-1 image-1 image-1